RÄDDNINGSVÄG - PELASTUSTIE

ca 1 h 15 min, ingen paus
Svenska och finska
Opera, Stora scenen

Sömnpredikanten Maria Åkerblom presenterar: Opera Räddningsväg – Pelastustie

Lördagen den 22.10 kl. 14 på Stora scenen.

Räddningsväg – Pelastustie, är den första operan om sömnpredikanten Maria Åkerblom – en kvinna med två ansikten. Verket visar dem båda – ängeln och djävulen. Den lilla och känsliga kvinnan var stark och kraftfull om hon ville, till och med listig. Maria njöt av lyx och verkade alltid vara elegant och utstyrd och hon drog sig inte för några medel – inte ens olagliga – i jakten på vad hon ville. Hon samlade en lojal andlig grupp anhängare runt sig och var älskad och hatad, också djupt fruktad.

Räddningsväg – Pelastustie är en tragisk, galghumoristisk berättelse om människor som balanserar mellan två länder och en persons två sinnen. Det är också en berättelse om lojalitet, känslighet och mental och fysisk maktutövning. Vem är i slutändan bytet och vem jägaren, vem är på den vinnande sidan och vem är på förlorarnas sida? Vilket öde var bättre för anhängarna – att stanna hos sekten eller släppa taget om den? Och var Maria Åkerblom Guds val trots allt, eller bara en väldigt ensam och ledsen, till och med sjuk flicka?

 

 

PRIS A-/B-/C-/D-PLATSER


Normalpris: 37,50 / 31,50 / 26,50 / 26,50 €
Pensionärspris: 35,50 / 29,50 / 24,50 / 24,50 €
Studerandepris: 31,50 / 26,50 / 21,50 / 21,50 €

Klicka här för flera prisuppgifter.

Produktionsinfo

PÅ SCENEN Karoliina Mcloud, Tiitus Ylipää, Veli-Pekka Väisänen, Viivi Tulkki, Olli Tikkanen, Tiia Maria Saari, Tuuli Hamarila-Theakston, Emmi Kaijansinkko
PRODUCENT Karoliina Laurila-McLoud
MANUSKRIPT Mirva Koivukangas
KOMPOSITÖR Jens Lindqvist
REGI Ville Saukkonen
KAPELLMÄSTARE Kaapo Ijas
VISUALISERING OCH DRÄKTER Hanna Hakkarainen
ÅLDERSREKOMMENDATION 16 +
FOTO Nils Krogell

www.facebook.com/raddningsvagpelastustie