#DISTANSTEATER

#distansteater på Facebook

Under våren 2020 bjöd vi på inblickar i skådespelarnas vardag och arbete på vår Facebook-sida. Ett nytt avsnitt i serien #distansteater publicerades varje fredag, och ett avsnitt i serien Danielas kreativa stund publicerades varje tisdag och torsdag.

Vi publicerade inläggen på vår Facebook-sida, klicka här för att komma till den.

Åbo Svenska Teater från topp till tå

Häng med på en rundtur i teaterhuset! Skådespelare Jerry Wahlforss visar oss runt, klicka på videon för att se alla tre videor i spellistan Åbo Svenska Teater från topp till tå.

 


Klicka här för att titta på videorna via vår spellista på Facebook.

Danielas kreativa stund

Det är viktigt att få utlopp för sin kreativitet, speciellt då man inte kan vara på sin arbetsplats som vanligt. Skådespelare Daniela Franzell delar i denna serie med sig av kreativa tankar och tips ur sin vardag. Klicka på videon för att se alla videor i serien Danielas kreativa stund.


Klicka här för att titta på videorna via vår spellista på Facebook.

Träffa teaterchefen

Här får du träffa Jukka, vår teaterchef. Han berättar om läget på teatern just nu och vad som är på kommande i höst och våren 2021. Vi längtar efter att få öppna igen och bjuda dig på spännande teaterupplevelser live här på teatern och på turné!

 

 

Klicka här för att se den här och andra videor på vår spellista #distansteater på Facebook.

Nostalgitripp med Mouni & Boysi

Teaterns rutinerade rävar Monica "Mounie" Nyman och Bror "Boysi" Österlund tar en nostalgitripp. Häng med!
Hur många gånger de har spelat ett par och vilken pjäs hade aldrig premiär fast den fanns med i säsongsbroschyren? I detta första avsnitt talar de om gemensamma minnen från början av deras karriärer på teatern.

 

Klicka här för att se den här och andra videor på vår spellista #distansteater på Facebook.

När Farfar blev ett spöke

Innan teatern tog sommarpaus träffades gänget som skapar föreställningen När farfar blev ett spöke för en första repetition och vi fick hänga med! 

Här ser du skådespelare Ingemar Raukola testa sig fram tillsammans med regissör Jukka Aaltonen.
Du ser Ingemar för första gången prova föra Heini Maaranens dock-prototyper, du får höra musikförslag av Kari Mäkiranta, och ett litet smakprov på Ingemars sångförmågor!

 

Klicka här för att se den här och andra videor på vår spellista #distansteater på Facebook.

Samarbete med Åbo filharmoniska orkester

I april och maj spelade Åbo filharmoniker tillsammans med vår egen Jukka Aaltonen som berättare in två stycken tvåspråkiga barnkonserter!

Den glada konserten om tjuren Ferdinand passar för hela familjen och framförs som en förtjusande musiksaga, full av fartfyllda händelser.

Musiksagan Peter och vargen är en favorit både hos barn och vuxna, verket är känt bland annat för att varje instrument motsvarar en sagofigur.

Klicka på bilden för att komma till inspelningar av konserterna.

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close