Hoppa till sidans innehåll

Something Rotten! denna vecka: 1.3 & 2.3! Köp biljett!

Musikteater

Gästspel

Sånger från bottenvåningen

En minimalistisk tangokomedi med maximalistiska känslor!

Spelas

23.3.2024 kl. 14

Längd

1 h 15 min. Ingen paus.

Språk

Svenska

Scen

Studioscenen

En musikalisk komedi med älskade finska tangoklassiker (och en och annan pop och schlager) i nyöversättningar till svenska.

Silja och Vikings förhållande slungas in i en kris när ett nytt element landar som ett Ufo i deras kök. Ska de klara denna dramatiska förändring? Kan de hitta tillbaka till passionen eller är det bäst att bara fortsätta koka blaskigt kaffe?

På ett roligt och ömsint sätt utforskar tangokomedin kulturskillnader mellan Finland och Sverige. Vad betyder det egentligen när en svensk säger ”Vi får ta en kaffe nångång!”. Menar de det på riktigt eller är det bara småprat? Varför är svenskarna så glada, är de ytliga? Varför måste de säga ”Hej, hej – hej, hej!” många gånger, varför inte bara säga – hej (punkt).

Den finska tangon, passionerad och tillknäppt på samma gång, för handlingen framåt i denna föreställning med de Sverigebaserade finländska skådespelarna Birthe Wingren (Evita på ÅST, Ulrika i Kristina från Duvemåla) och Jonte Ramsten (känd från a capella gruppen FORK) samt ”Den svenska grannen” och multiinstrumentalisten Patrick Rydman. Föreställningen är regisserad av Ville Virtanen (Sorjonen, Svinalängorna) och de fantastiska nyöversättningarna av sångerna (Satumaa, Paratiisi, Muruseni, Jäätelöauto m.fl.) är gjorda av Tobias Zilliacus.

”Sånger från bottenvåningen” hade premiär på Kulturhuset Stadsteaterns Fri Scen (Stockholm) 4.9 2022. Har sedan turnerat i Stockholms län. Föreställningen producerades av Teater Memma.

Har förverkligats med stöd av Svenska Kulturfonden (Finland), Kulturrådet (Sverige), Region Stockholm (Sverige) och Centret för konstfrämjande (Finland).

OBS! Passa på att ladda upp inför denna föreställning genom att beställa servering på förhand och njuta av läckerheter redan innan föreställningen!

Föreställningen är en enaktare och har sålunda ingen paus.

Ta en titt på vår meny här!

Biljettpriser

Normal

35,50€

Grupper, min. 15/20 pers.

31€

Pensionärer

33€

Studerande, arbetssökande

25,50€

Produktionsinfo

Idé och manus

Birthe Wingren, Ville Virtanen och Jonte Ramsten

Regi

Ville Virtanen

Musikarrangemang

Patrick Rydman

SÅNGTEXTER ÖVERSÄTTNING

Tobias Zilliacus

SCENOGRAFI

Jon Eliason

MASK OCH KOSTYM

Anna Olofson

LJUSDESIGN

Valdemar Virtanen

KOREOGRAFI

Antton Laine

FOTO

Karl-Oskar Bjurenstedt & Stefan Bremer