FÖR ATT DU ÄR MIN (suom. Koska olet minun)

06 - 07.11.2020
n. 2 h 30 min, sis. väli-ajan
Ruotsi
Draama, Studionäyttämöllä

PERUTTU

Vieraamme on taloudellisista syistä perunut esityksensä meillä. Vapaaan kentän toimijat ovat tällä hetkellä erityisen tiukkassa tilanteessa. Toivomme ja odotamme, että saamme För att du är min- esityksen vierailemaan meillä myöhempänä ajankohtana.

Koska olet minun on Virpi Haataisen näytelmä Edith Södergranin ja Hagar Olssonin suhteesta. Se on tarina rakkaudesta, totuuden etsimisestä, omistamisesta ja itsepetoksesta.

Edith Södergran oli ensimmäinen suomalainen moderni runoilija. Hagar Olsson kulttuuritoimittaja, joka halusi nostaa Edithin ilmiöksi. Näytelmässä käydään läpi välähdyksittäin Hagarin ja Edithin myrskyisää suhdetta, joka muuttuu valtapeliksi siitä, kumpi on opettaja ja kumpi oppilas. Omassa kunnianhimossaan Hagar ei kestä Edithin ylivertaista lahjakkuutta. Edithin äiti ei puolestaan jätä sairasta tytärtään hetkeksikään, mutta ei vie häntä myöskään hoitoon.

Näytelmän henkilöt elävät kaikki itsepetoksessa; Edith kieltää sairautensa, Hagar rakkautensa, äiti kuoleman.

 

Tuotantotiedot

NÄYTTÄMÖLLÄ Marika Parkkomäki - Hagar Olsson, Jonna Nyman - Edith Södergran ja Sofia, Lena Labart - Helena Södergran
TEKSTI JA OHJAUS Virpi Haatainen
KÄÄNNÖS Lena Labart
LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Maija Louhio
VALO- JA ÄÄNISUUNNITTELU Juha Tuisku
OMPELIJA Ketta Vartiainen
VALOKUVAUS Catrin Svenfors
TUOTTAJA Lena Labart, Teatteri Lab Art Teater

www.facebook.com/teatterilabart

 

  

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close