EN DIKT SKA KUNNA SJUNGAS

16 - 16.10.2020
n. 1 h 50 min sis. väli-ajan
Ruotsi
Musiikki, Päänäyttämö

PERUTTU

Vieraamme on taloudellisista syistä perunut esityksensä meillä.
Vapaaan kentän toimijat ovat tällä hetkellä erityisen tiukkassa tilanteessa. Toivomme ja odotamme, että saamme Chydenius-konsertin vierailemaan meillä myöhempänä ajankohtana.

80-vuotisjuhlakonsertti kokoaa suuret linjat Chydeniuksen
tuotannosta 1960-luvun puolivälistä tähän päivään.

Juhlakonsertissa tulkitaan säveltäjämestarin lauluja nuoruudesta ja vanhuudesta, rakkaudesta ja kaipuusta, sodasta ja rauhasta.

Kaj Chydenius syntyi Kuusankoskella 1939, ja opiskeli musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin Yliopistossa 1957-65 sekä 1981-82 Moskovan Tsaikovski-konservatoriossa. Opiskeluvuosina Chydenius keskittyi musiikin teoreettisiin kysymyksiin sekä ns. uuden eurooppalaisen taidemusiikin tunnetuksi tekemiseen Suomessa.

Oman sävellystuotannon alku ajoittuu elokuuhun 1964. Laulusäveltäjänä Chydenius on ollut ahkerimmillaan, hänellä on useita tuhansia lauluja suomalaisten runoilijoiden teksteihin. Hän on säveltänyt myös ruotsin, saksan, englannin, ranskan ja espanjankielisiä runoja. Monet lauluista ovat tulleet tunnetuiksi teatteriproduktioiden ja elokuvien kautta, ja Chydeniuksen opusluettelo sisältää musiikit useaan sataan näytelmään.

Kuoro- ja kamarimusiikki (mm. kaksi jousikvartettoa), pari oratoriota ja kantaattia täydentävät säveltäjänkuvaa, jonka elementtejä ovat yhtä hyvin romanttinen yksinlaulu ja lied, kansanlaulut ja iskelmät kuin brechtiläinen poliittinen laulu ja kansainvälinen chanson.

 

Tuotantotiedot

NÄYTTÄMÖLLÄ Kaj Chydenius, Birthe Wingren, Silva Lillrank, Riko Eklundh, Dick Holmström, kapellimestari Markus Fagerudd + orkesteri
MUSIIKKI Kaj Chydenius
KAPELLIMESTARI Markus Fagerudd
PÄIVÄMÄÄRÄ 16.10.2020 Päänäyttämöllä
PITUUS n. 1 h 50 min. sis. väli-ajan
TUOTTAJA Dick Holmström

 

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close